Rolluiken bestaan al jaren maar de laatste jaren zijn er zowel op het vlak van materialen als wat betreft toepassingen en bediening heel wat mogelijkheden bijgekomen.

Bovendien zorgen rolluiken niet alleen voor extra privacy maar zijn er ook andere voordelen aan verbonden, zoals:

  • Inbraakvertragend effect
  • Energiebesparend – koel in de zomer, warm in de winter
  • Uitstekende verduistering, ook overdag voor mensen die bv in ploegensysteem werken
  • Extra geluiddemping

We hebben voor elke specifieke situatie het juiste type rolluik. Voor bediening hebt u steeds de keuze tussen manueel, elektrisch of automatisch.

Advies nodig bij de keuze van uw rolluiken? Contacteer ons voor meer info.

Voorzetrolluiken

Zijn uw ramen nog niet aan vervanging toe maar wilt u toch graag rolluiken installeren? Dit kan perfect; voorzetrolluiken worden buitenshuis, in een kast tegen de gevel aangebracht. Dit maakt dat er weinig beperkingen zijn, bovendien worden ze snel en met een minimum aan breekwerk geïnstalleerd.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden altijd geïnstalleerd in combinatie met ramen of deuren. Raam en rolluik vormt één geheel. U hebt de keuze uit tal van afwerkingsmogelijkheden. Deze variant is het meest discrete en performante rolluiksysteem op de markt.

Inbouwrolluiken

Uit EPB oogpunt bekeken zijn ze minder interessant dan opbouwrolluiken, maar toch worden ze nog regelmatig toegepast. Belangrijk is wel dat bij het ontwerp van uw nieuwbouwwoning de nodige plaats boven de ramen wordt voorzien.

 

Kan Dalco iets betekenen voor uw project?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of offerte.